Leuven Countdown telt coronaveilig af naar het nieuwe jaar!

28 december 2020 | 10u33 | Gepost door annpeeters
galaxie
Ook met de jaarwisseling blijft de Leuvense Oude Markt leeg, maar de vzw Oude Markt zorgt, samen met Het Depot, vzw Leuvenement en ROBtv voor een coronaveilige versie van Leuven Countdown.

“Aftellen naar het nieuwe jaar, normaal doen we dat op de Oude Markt, met duizenden mensen, een aftelklok en de nodige ambiance. De omstandigheden dwingen ons om creatief te zijn en samen met de vzw Leuvenement, het Depot, het stadsbestuur én ROBtv gaan we voor ‘de grootste countdown-thuisparty van het land’”, zegt een enthousiaste Erik De Rop, voorzitter van de vzw Oude Markt. 

Samen met Voltage, Partyshakerz en Discobar Galaxie kan je in jouw huiskamer de overgang van oud naar nieuw meevieren. Van 22u00 tot 02u00 kan je online kijken naar de dj-sets via www.leuvencountdown.be.

“Door de samenwerking met de verschillende partners én met de steun van het Leuvense stadsbestuur zijn we er op korte termijn in geslaagd om ‘de grootste countdown-party van het land’ door te stralen naar de woonkamer. Iedereen kan thuis meegenieten van de stomende beats en klinken op het nieuwe jaar. ROBtv zendt het bovendien uit in Oost-Brabant, maar ook via de sociale media kan je overal in België meefeesten. Met Leuven Countdown gaan we dit jaar voor ‘de grootste countdown-thuisparty van het land.”

Discobar Galaxie

Leuven Countdown begint op oudjaar al om 22u00 met een livestream van de 22- jarige deejay Voltage. De winnaar van MNM Start To DJ 2020 bijt de spits af. Tussen 23u30 en 00u30 zorgt Discobar Galaxie voor de sfeer en tellen ze af naar het nieuwe jaar. De set van Discobar Galaxie en de jaarwisseling wordt bovendien uitgezonden door ROBtv waardoor iedereen in Oost-Brabant thuis, 

coronaveilig kan meegenieten van de countdown. Aansluitend nemen de Partyshakerz samen met Violinvasion en Sakso het feestje online over en spelen ze verder tot 02u00.

“Traditiegetrouw wordt de jaarwisseling in Leuven altijd uitgebreid gevierd. Dit jaar is het anders, maar dankzij de samenwerking tussen de Oude Markt, het Depot, Leuvenement en met de steun van het stadsbestuur gaan we voor ‘de grootste countdown-thuisparty van het land’. We streamen de beats tot in de huiskamers. Een internetverbinding is voldoende om thuis te kunnen meevolgen. Vanop het dak van een Leuvens monument begeleiden DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat ons naar het nieuwe jaar. Zoals steeds is dat voorzien van de nodige humor en met leuke platen, want tradities zijn er om in ere te houden”, zegt Denise Vandevoort, voorzitter van Leuvenement.

Lees meer over