Leuven Case Competition trekt meer dan 750 studenten aan

22 februari 2021 | 08u57 | Gepost door annpeeters
Ladeuzeplein Universiteitsbibliotheek Bibliotheektoren Leuven
Jaarlijks organiseert Ekonomika, de officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, de Leuven Case Competition (LCC). Op donderdag 18 maart verzamelt een selectie van 200 sterke casesolvers, in teams van vier, op de eerste digitale editie van de Leuven Case Competition.

Gedurende een volledige dag krijgen deze 50 teams de kans om hun theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Onze vier toonaangevende partners McKinsey & Company, IBM, BNP Paribas Fortis en AB InBev zullen elk een case aanleveren dat de teams zal testen op hun sterktes en creativiteit als groep. De deelnemers benutten hun reeds verworven kennis en inzichten om de meest innovatieve oplossingen te pitchen aan een professionele bedrijfs jury.

Ook dit jaar trekt de Leuven Case Competition meer dan 750 studenten aan van over heel Vlaanderen. Niet enkel de KU Leuven is vertegenwoordigd door haar studenten, ook studenten van Antwerp Management School, UGent, Vlerick Business School, Solvay Business School, UAntwerpen, VUB, ULB, UC Louvain, UNamur ... nemen deel aan de strijd om één van de 5 prijzen van deze competitie in de wacht te slepen.

Ekonomika is de officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) van de KU Leuven en vertegenwoordigt meer dan 4500 studenten (Toegepaste) Economische Wetenschappen, Handelsingenieur, Handelsingenieur in de Beleidsinformatica en andere. Onder het motto “Utile, Dulci” tracht Ekonomika haar studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière en hen een memorabele studententijd te bezorgen door het nuttige aan het aangename te koppelen.

Lees meer over