Leuven bereidt alvast veilige start volgend schooljaar voor

1 juli 2019 | 14u11 | Gepost door redactie
Leuven bereidt alvast veilige start volgend schooljaar voor
Een verkeersveilige schoolomgeving voor elke leerling van een Leuvense basisschool is een prioriteit voor het Leuvense stadsbestuur. In het kader van het programma veilige schoolomgevingen krijgt elke lagere school daarom een kleurrijke wegmarkering die op het wegdek wordt aangebracht bij het begin en het einde van de schoolzone.
Het bericht Leuven bereidt alvast veilige start volgend schooljaar voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Samen met de Voetgangersbeweging, die eerder al de Octopuspaal bedacht, ontwierp de stad Leuven een kleurrijke wegmarkering (thermoplast) die het begin en einde van elke schoolzone duidelijk markeert. Leuven was de allereerste stad waar deze markeringen in 2017 verschenen. Ze werden toen als test aangebracht aan basisschool Pee & Nel (J.B. Van Monsstraat).

“De resultaten zijn zeer bevredigend. Daarom werd beslist dit uit te rollen naar alle Leuvense kleuter- en basisscholen. Momenteel ligt de focus op de omgeving van kleuterscholen en lagere scholen. Later bekijken we de aanpak voor middelbare scholen en ook kinderkribbes’, zegt schepen Dirk Vansina.

“Ook deze legislatuur zetten we verder in op het veilig maken van schoolomgevingen. We zoeken telkens een oplossing op maat van de school. Dat kan zijn: schoolstraten, fietssuggestiestroken, verkeersremmers, enzovoort”, vervolgt schepen Lalynn Wadera.

Aan zo’n veertig scholen of schoollocaties worden twee of drie thermoplasten per toegangszone aangebracht. In totaal gaat het om 135 thermoplasten. De werken zijn momenteel aan de gang. Tegen half juli moet de klus geklaard zijn. Daarmee is de stad Leuven alvast klaar voor ‘terug naar school’.

Het bericht Leuven bereidt alvast veilige start volgend schooljaar voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over