Leuven Bears sluit akkoord met vier jonge talenten

Belgische basketcompetitie afgelopen door coronavirus
De Leuvense basketbaltrots doet goede zaken. Sinds kort werd er met vier jonge talenten een opleidingsakkoord afgesloten voor meerdere jaren. Remco en Tiago Nunes E Santos Cruz, beiden 19 jaar, Roel Bucumi, 17 jaar en Lucas Ven, 20 jaar, genoten alle vier hun volledige jeugdopleiding bij de Leuven Bears. Na een gedreven opleiding bij de U18 en U21, groeiden zij door naar het A-team. Ze trainen allen reeds geruime tijd mee met het A-team onder leiding van de coaches Eddy Casteels en Jill Lorent. Ook mochten zij reeds enkele malen op het parket komen bij wedstrijden van het A-Team.

 

“Wij mogen met fierheid zeggen dat Stella Artois Leuven Bears opnieuw een mooie zet heeft geplaatst in zijn beleid naar opleiding en doorgroei van eigen talenten. Zij zijn een voorbeeld voor de opkomende talenten die op deze manier perspectief op de toekomst hebben. Bij Leuven Bears krijgen hardwerkende, ambitieuze talenten wel degelijk een eerlijke kans”, zo klinkt het bij de eerstenationaler.
Het is daarnaast ook de bedoeling dat de vier jonge talenten naast hun belangrijke taak in het A-Team ook wedstrijden zullen spelen in het B-Team op het niveau Top Division Men 2 of het vroegere 3
de Nationale. De link tussen het A-team en het B-Team zal stevig aangetrokken worden en tevens zullen de U16 – U18 – U21 teams hierbij nauw aansluiten.

Lees meer over