Leerlingen van De Ring Leuven fleuren speelplaats op met zelf gecreëerde street art

de ring

Een inspirerende schoolomgeving bestaat niet uit saaie muren. Daarom transformeerden leerlingen van De Ring de voorbije week hun speelplaats. 

Onder begeleiding van mijnleuven, het jongerenlabel van de stad en de Leuvense street artist MAU creëerden de leerlingen een prachtige muurschildering. Het kleurrijke tafereel bestaat uit dierenafbeeldingen en visualiseert het thema ongelijkheid/diversiteit. Dit kunstwerk weerspiegelt niet alleen de artistieke talenten van de leerlingen, maar ook hun visie op een inclusieve samenleving.

Het project is een vervolg op de succesvolle kunstwerken die de stad vorig jaar opzette in de middelbare scholen Sancta Maria, Stroom en De Nova. Dit jaar was het de beurt aan De Ring. “Het Wall Art-project is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen onze jongerenwerking”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Onder begeleiding van de professionele street artist MAU, werkten de leerlingen gezamenlijk aan een muurschildering van 20 meter lang en 3 meter hoog. "Het is geweldig om te zien hoe de leerlingen samenwerkten om hun speelplaats letterlijk meer kleur te geven," aldus Dirk Vansina. "Dit project geeft jongeren de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten. Het zorgt er ook voor dat ze zich meer verbonden voelen met hun schoolomgeving. Het is inspirerend hoe kunst een gevoel van verbondenheid en trots kan creëren."


 

Lees meer over