Leerlingen Heilig Hart Kessel-Lo gaan de EcoWerf-challenge aan: minder zwerfvuil in en rond de school

24 januari 2023 | 21u19 | Gepost door annpeeters
groepsfoto
De leerlingen kunnen hiervoor rekenen op de steun van Ketnetheld Nico Vanhole, EcoWerf en de stad Leuven. 

Om de school, de bewoners en de lokale handelaars hierbij te steunen, plaatsten EcoWerf en de stad Leuven aan dé zwerfvuilhotspot bij uitstek op het Blauwputplein een testvuilnisbak met peukenpaal. Deze vuilnisbak zal tot het einde van het project, midden maart blijven staan.

EcoWerf werkte samen met Ketnetheld Nico Vanhole: “Hoe gooi ik mijn afval na de lunch of tussendoortje weg? Gewoon in de vuilnisbak! En dat verwacht ik van de leerlingen ook. Ik daag hen uit om op minstens 10 originele manieren afval weg te gooien en de video’s daarvan te delen op de Instagrampagina van EcoWerf. En, om de vuilnisbakken in de schoolomgeving met graffiti aantrekkelijker te maken. Laten we samen werk maken van minder zwerfvuil en een schonere schoolomgeving!”

Vanaf de start van de zwerfvuilchallenge voert EcoWerf metingen uit en bepaalt of de acties effect hebben op de vervuilingsgraad van de schoolomgeving. Is de omgeving werkelijk properder én slagen de leerlingen er in om minstens 10 filmpjes naar het voorbeeld van Nico Vanhole op de EcoWerf-Instragrampagina te delen, dan ontvangen de leerlingen een goed gevulde goodiebag. Een propere leefomgeving voor een propere pauze.

Deze actie kadert in het snoeprouteproject dat EcoWerf, in samenwerking met de stad Leuven en Mooimakers, uitvoert om het zwerfvuil in omgeving van middelbare scholen aan te pakken. EcoWerf zette met succes dezelfde acties op in samenwerking met enkele middelbare scholen in Haacht en Keerbergen. Zo streeft EcoWerf samen met haar lokale besturen naar een schonere leefomgeving voor haar inwoners.

Lees meer over