La chute wint de zeventiende Humo Award op Leuvense Kortfilmfestival

Foto: Kortfilmfestival Leuven 2022

De eerste award van Kortfilmfestival Leuven 2022 is uitgereikt. La chute van Sebastiaan Schaevers won de Humo Award. Het publiek koos tijdens de live-stemming voor deze experimentele fictie kortfilm.

La chute maakte al deel uit van de Competition for Belgian Student Shorts op Film Fest Gent. Daar kreeg hij een Special Mention. Op Kortfilmfestival Leuven is de film geselecteerd binnen de Vlaamse Fictie Competitie. Je kan hem nog meepikken op de Kortfilm.be Avond vrijdag 9 december om 20 uur.

La chute won de Humo Award van deze genomineerden: Nocturnus van Harm Dens en Meltse Van Coillie, Merci pour votre patience! van Simon van der Zande, Finns Hiel van Cato Kusters en Noisetrain van Pol De Plecker.

De Humo Award is goed voor een aankoopprijs ter waarde van 600 euro en wordt geschonken door Humo en Dalton Distribution. De film zal gedurende 1 week te bekijken zijn via Humo.be.

Kortfilmfestival Leuven loopt nog tot en met 10 december. Zaterdag worden de andere prijzen uitgereikt. Zondag 11 december kan je alle winnaars herbekijken tijdens de Palmares vertoningen.

Lees meer over