Kwartier parkeren in Leuven wordt voortaan beperkt, ook minder mobielen krijgen het lastiger om in Leuven te parkeren

20 september 2022 | 10u36 | Gepost door annpeeters
parkeermeter

De stad plaatst momenteel nieuwe parkeermeters en die maken het voor minder mobielen of mensen zonder smartphone moeilijker om te parkeren in Leuven. 

Dat het stadsbestuur van Leuven iedereen op de fiets wil, en wagens uit de stad wil weren is al langer geweten. Om dit te verwezenlijken, zet de stad nu een volgende stap. Na het schrappen van parkeerplaatsen, wordt nu ook het aantal parkeermeters gehalveerd en cash betalen wordt onmogelijk. Binnen enkele maanden worden de parkeermeters in werking gesteld. 

Betalen aan de parkeermeter

Er blijven binnenkort slechts een honderdtal parkeermeters over in Leuven. Het wordt dus voortaan verder lopen voor wie aan de parkeermeter wil betalen. Geen probleem voor mobiele mensen, maar wie moeilijk te been is, zal het niet makkelijk krijgen voortaan. Eens de parkeermeter bereikt, kan er alleen nog betaald worden met een betaalkaart, cash betalen is verleden tijd. 

Smartphone

Daarnaast wordt betalen met de smartphone in heel Leuven aangeraden. Wie geen smartphone heeft of betalen op die manier niet begrijpt, valt uit de boot. 

Kwartierparkeren

Het kwartierparkeren wordt aan banden gelegd. Nu nemen automobilisten soms verschillende gratis tickets na elkaar, dat kan voortaan niet meer, omdat je geen ticket meer zal krijgen. Je zal zowel aan de parkeermeter als met de smartphone je nummerplaat moeten ingeven, waardoor een gratis verlenging met maximum een kwartier onmogelijk wordt. Er moet minstens een uur tussen beide gratis parkeerbeurten zitten en ze worden beperkt tot twee per dag. 

parkeermeter

Lees meer over