Kunstencentrum STUK gaat jaar dicht voor verbouwingswerken

15 oktober 2021 | 13u44 | Gepost door redactieleuven…
Stuk Leuven

Kunstencentrum STUK in de Naamsestraat in Leuven gaat een jaar dicht voor verbouwingswerken. De sluiting is voorzien vanaf 15 november tot oktober volgend jaar.

Het STUK is toe aan een flinke opknapbeurt en dat zal grondig gebeuren. Sommige delen van het gebouw dateren al van midden vorige eeuw en worden nu aangepakt. "We gebruiken de verbouwing om de werking te vernieuwen: we creëren een nieuwe bouwlaag die we openstellen voor het publiek om er zelf aan de slag te gaan: workshops organiseren, maken of creëren, enzovoort. Als we weer opengaan worden we beter en een beetje anders. We zullen enorme stappen zetten op het vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid, veiligheid, energiebeleid, enzovoort", belooft directeur Steven Vandervelden.

Het is niet omdat het kunstencentrum sluit dat er niets meer te doen zal zijn. Verschillende voorstellingen, exposities, concerten of kunstinstallaties zullen verspreid over de stad plaatsvinden. Zo zullen onder meer het Sluispark, de Schouwburg en de Janseniussite een tijdelijke bühne worden. Meer details zullen dinsdag gecommuniceerd worden. 

Lees meer over