KU Leuven zet maximaal in op afstandsonderwijs en telewerk

11 maart 2020 | 14u53 | Gepost door redactie
KU Leuven zet maximaal in op afstandsonderwijs en telewerk
Om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen, neemt KU Leuven bijkomende maatregelen. Zo vervangt de universiteit colleges zoveel mogelijk door online vormen van onderwijs en worden grote evenementen afgelast. Aan personeelsleden wordt gevraagd om in de mate van het mogelijke thuis te werken.
Het bericht KU Leuven zet maximaal in op afstandsonderwijs en telewerk verscheen eerst op Leuven Actueel.

De voorbije dagen is het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in België sterk toegenomen. KU Leuven wil er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen en neemt bijkomende maatregelen. De rode draad hierbij is het principe van social distancing, het bewaren van fysieke afstand tussen personen.

Zo wil de universiteit ook verzekeren dat de capaciteit van onze artsen en ziekenhuizen maximaal beschikbaar blijft voor wie het echt nodig heeft.

Verscherpte maatregelen

Colleges worden zoveel mogelijk vervangen door vormen van online onderwijs. De plannen daarvoor liggen klaar en worden vandaag verspreid naar onze faculteiten en docenten. Andere onderwijsactiviteiten, zoals practica en werkvormen in kleinere groepen, kunnen wel plaatsvinden voor zover voldoende fysieke afstand tussen de aanwezigen gegarandeerd kan worden.

Wat betreft grote evenementen vragen we aan de organisatoren om strikt rekening te houden met de zeven criteria die de overheid oplegt. Dit betekent dat fuiven, cantussen en thema-avonden in fakbars en gelijkaardige activiteiten in besloten ruimtes niet kunnen plaatsvinden.

Ten slotte wordt aan de personeelsleden gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken waar mogelijk.

Rector Luc Sels: “Onze universiteit neemt haar verantwoordelijkheid en doet er alles aan om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen. Op dit moment betekent dat: de colleges vervangen door digitaal onderwijs, grote evenementen afgelasten en personeel adviseren om thuis te werken. Met deze maatregelen willen we natuurlijk ook onze zorg voor de meest kwetsbaren kracht bij zetten.”

Het bericht KU Leuven zet maximaal in op afstandsonderwijs en telewerk verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over