Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen

6 juni 2019 | 13u54 | Gepost door redactie
Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen
Op 14, 15 en 16 juni komen liefhebbers van archeologie aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Vlaamse ‘Archeologiedagen’. Meer dan 50 organisatoren zorgen voor een aanbod van 90 activiteiten voor een breed publiek. In Vlaams-Brabant staan er zo’n 20 activiteiten in 10 gemeenten op het programma.
Het bericht Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Vorig jaar telde de eerste editie van de Archeologiedagen zo’n 6.000 deelnemers die tijdens 68 activiteiten van archeologie proefden. Voor deze tweede editie is het aanbod er duidelijk op vooruit gegaan. De Vlaamse provincies, de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum voor Vlaamse Archeologie bundelen dan ook voor het eerst hun krachten om het draagvlak voor archeologie in Vlaanderen te versterken. Het resultaat is alvast een gevarieerd en mooi gespreid aanbod.

Ook nu namen vele archeologen, musea, lokale verenigingen en liefhebbers het initiatief om een programma uit te werken voor het grote publiek. “De teller staat vandaag op 92 activiteiten, waarvan een 20-tal in Vlaams-Brabant en meer bepaald in Asse, Dilbeek, Grimbergen, Haacht, Kortenberg, Landen, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar en Sint-Pieters-Leeuw. In het aanbod zitten workshops, rondleidingen, speurtochten, wandelingen, lezingen, activiteiten voor scholen en open dagen met bijzondere aandacht voor de families. Niet minder dan 11 van deze activiteiten zijn afgestemd op deze doelgroep”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.

Het volledige programma kan je raadplegen op www.archeologiedagen.be.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Archeologiedagen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over