Kringwinkel zorgt voor Leuvense primeur

kringwinkel leuven
In september opent Kringwinkel ViTeS een tweede winkel in de Diestsestraat in Leuven. “De locatie van de huidige winkel, de vroeger feestzaal Corso, is niet optimaal om een winkel in uit te baten” zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van Kringwinkel ViTeS. Het feit dat de winkel gespreid is over twee verdiepingen maar vooral de extreme temperaturen tijdens de zomer zijn de grote struikelblokken.

“De Kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsproject, mensen en hun werkomstandigheden staan centraal”, vult Lieven Van der Stock, directeur ViTeS aan.

In juni kreeg ViTeS de mogelijkheid om het pand van de vroegere AVEVE te huren. “Het lijkt vreemd, 2 Kringwinkels omzeggens naast elkaar, maar er zit een plan achter. De nieuwe winkel wordt een traditionele Kringwinkel met een oppervlakte van 600 m² goed voor een aanbod van meer dan 10 000 unieke stuks. De huidige winkel wordt een Concept Store, waarin weliswaar alle productgroepen zullen verkocht worden, maar wel de exclusievere items binnen die productgroepen” legt Luc Daelemans, directeur Kringwinkels ViTeS uit. ViTeS test deze formule een tweetal jaren geleden al succesvol uit in Yuman (Brussel), de eerste circulaire shoppingmall van België.

Deze variant op een traditionele Kringwinkel in samenspel met de nieuwe winkel creëert 6 extra arbeidsplaatsen en geeft bijkomende opleidingskansen voor de medewerkers waardoor hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. 

In september staan de openingen gepland, eind 2021 maakt ViTeS de balans op van dit project.

Lees meer over