Kreuners-gitarist Jan Van Eyken (67) 17de maal veroordeeld in politierechtbank

19 november 2021 | 14u02 | Gepost door redactieleuven…
Jan Van Eyken
Leuvenaar Jan Van Eyken (67), bekend als gitarist bij De Kreuners, is in de politierechtbank een 17de maal veroordeeld voor verkeersinbreuken. De muzikant werd betrapt in Heverlee op overdreven snelheid en toen bleek dat de technische keuring van zijn Mercedes nog steeds vervallen was. 

De Kreuners-gitarist Jan Van Eyken is geen onbekende in de politierechtbank. In het verleden keek hij al op tegen zestien veroordelingen voor tal van verkeersinbreuken. Nu komt daar dus een zeventiende veroordeling bij, omdat hij met 62 kilometer per uur te snel reed in de bebouwde kom terwijl de technische keuring van zijn Mercedes vervallen was. Van Eyken kreeg in eerste aanleg een rijverbod en geldboete van goed 1.300 euro. Hij tekende beroep aan, maar hij ving bot. 

"Hij heeft zeer duidelijk niets geleerd uit voorgaande veroordelingen, ondanks alle kansen en alle waarschuwingen die hij in het verleden heeft gekregen. Er kan dan ook niet worden ingegaan op het verzoek van beklaagde om een deel van de geldboete met uitstel uit te spreken”, oordeelde de rechtbank. Begin dit jaar werd hij nog veroordeeld voor het verval van de technische keuring. Volgens zijn advocaat is Van Eyken slordig en nonchalant, maar naar dat excuus had de rechtbank geen oren naar. 

Lees meer over