Kraamzorg thuis blijft grote steun voor kersverse ouders

31 maart 2020 | 21u32 | Gepost door redactie
zwanger
In Coronacrisistijd is kraamzorg aan huis meer dan ooit essentieel. Het ziekenhuisverblijf na bevalling is zeer kort en de hulp van familie valt door de afstandsregels weg. Een kraamverzorgende is de rots in de branding voor kersverse ouders en loodst hen zonder zorgen door die eerste spannende periode. Ferm Thuiszorg waarschuwt er voor om kraamzorg nu niet te snel te annuleren.
Het bericht Kraamzorg thuis blijft grote steun voor kersverse ouders verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zwangerschap, bevalling, ouderschap brengen grote veranderingen in een jong gezin. Niet alleen verloskundige of medische opvolging is in die eerste cruciale periode belangrijk, maar ook ondersteuning in de zorg en het huishouden.

Een kraamverzorgende helpt bij de verzorging en de voeding van de baby, zorgt voor was, strijk en gezonde maaltijden. Zij waakt over de rust van de pas bevallen moeder. Zo kan het gezin zich op eigen tempo en met meer zelfvertrouwen aanpassen aan de nieuwe situatie. Kraamzorg werpt een dam op tegen stress en de ‘babyblues’.

Marina, kraamverzorgende van Ferm Thuiszorg: “Pas bevallen moeders moet je met veel liefde en zorg omringen. Hier snakken ze echt naar. Zeker in deze bijzondere tijden willen ze een vertrouwenspersoon dichtbij in de buurt. Ik leg ze nu graag extra in de watten. Warme, liefdevolle zorg van bij de start is zo belangrijk voor het welzijn van het gezin.”

Elien en Maarten zijn de kersverse ouders van een dochtertje: “Ik ben heel vaak alleen. Mijn man maakt nu lange dagen in het ziekenhuis en alle kraambezoek is afgeraden. Zonder de warme steun van mijn kraamverzorgende zou dit voor ons gezin een heel stressvolle periode zijn.”

Volgens de Vlaamse vereniging voor obstetrie en gynaecologie is en blijft kraamzorg aan huis een essentiële schakel bij het goed opvolgen van moeder en pasgeborene. Kraamzorg is ook belangrijk voor de screening van aangeboren metabole aandoeningen.

Ferm Thuiszorg roept op om kraamzorg aan huis niet te snel te annuleren in coronatijden. De organisatie blijft kwaliteitsvolle kraamzorg verzekeren en draagt nauwgezet zorg voor de veiligheid van medewerkers en cliënten.

Het bericht Kraamzorg thuis blijft grote steun voor kersverse ouders verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over