Kosteloos papier en karton naar het recyclagepark?

5 April 2021 | 14u57 | Gepost door redactie
Belasting op reclamedrukwerk: N-VA vraagt eerst overleg met sector
Sinds de papierprijs gedaald is, zijn de containers waar men kosteloos papierafval kan inleveren in Leuven niet langer beschikbaar. Voor vele mensen is dit een gemis en daarom vraagt N-VA een oplossing.

Debby Appermans: “De maandelijkse ophaling van papier en karton in de deelgemeentes is niet toereikend voor iedereen. In het centrum wordt het papier en karton om de twee weken opgehaald, maar ook buiten het centrum zijn vele mensen klein behuisd en hebben ze dus niet de ruimte om grotere hoeveelheden op te slaan. Zeker wanneer men grote aankopen doet, die nog vaak in karton verpakt zijn, is het problematisch om dit thuis te bewaren tot de volgende ophaling.”

Het sluiten van de externe papiercontainers betekent ook voor de vuilophalers extra werk, vermits er nu meer papier en karton buitengezet wordt dan voorheen. Lies Verlinden: “We willen vragen aan het bestuur om de toegang tot het recyclagepark gratis te maken voor wie enkel papier en karton langs brengt. En dit zolang er geen gratis papiercontainers beschikbaar zijn buiten het recyclagepark. Het zal ook het werk van de reinigingsdienst verlichten.”

Met deze eenvoudige maatregel maken we het zowel onze ophalers als de Leuvenaar heel wat comfortabeler. Zeker nu die laatste zoveel meer tijd thuis moet doorbrengen, kijkt hij misschien liever niet naar een papierberg.

Lees meer over