"Kortparkeren moet behouden blijven voor Stadskantoor"

17 september 2022 | 12u37 | Gepost door redactie
Kortparkeren
De Leuvense N-VA-fractie is verbaasd dat alle fietsparkeerplaatsen voor het Stadskantoor verwijderd worden. In het verleden was er nochtans positief gereageerd op het voorstel om hier plaatsen te voorzien waar fietsen kort geparkeerd kunnen worden terwijl men een bezoek brengt aan het Stadskantoor.

Debby Appermans (gemeenteraadslid N-VA Leuven): “In februari 2020 heb ik op de gemeenteraad voorgesteld om op verschillende plaatsen in het centrum parkeerplaatsen te voorzien voor fietsers uitsluitend bedoeld voor kortparkeren. De Esplanade voor het stadskantoor vonden wij een belangrijke locatie. Schepen Dessers vond het destijds een goed idee, maar omdat de wandel- en fietsboulevard tijdelijk zou ingevuld worden als fietsenparking, in afwachting van de opening van de ondergrondse parking, zag hij op dat ogenblik geen mogelijkheid om het in te voeren.”

Veerle Bovyn (gemeenteraadslid N-VA Leuven): “Mijn verbazing was groot toen er plots een parkeerverbod uithing voor de fietsen voor het Stadskantoor. En dit zelfs nog voor de ondergrondse fietsenparking open is. Ik vind dit een gemiste kans; in het Stadskantoor ben je zelden lang aanwezig, dus is het extra uitnodigend om met de fiets te gaan wanneer je voor de deur kan parkeren. Het is inderdaad niet de bedoeling dat fietsen daar overnachten. Misschien kan op termijn gewerkt worden met tijdssloten? Schepen Dessers gaf in de commissie toe dat er geen plaatsen voor kortparkeren voor fietsers meer zijn voorzien aan het stadskantoor maar wilde ons voorstel wel onderzoeken. ”

De N-VA-fractie vraagt de schepen om toch plaatsen voor kortparkeren voor fietsers te blijven voorzien aan het stadskantoor. Indien Leuven een echte fietsstad wil zijn, moet ze zorgen dat het ook aantrekkelijk is voor haar burgers om met de fiets naar het Stadskantoor te komen.

Lees meer over