Koningin Mathilde bezoekt KNAL!

2 november 2021 | 11u17 | Gepost door annpeeters
koningin
KNAL! Stadsfestival van de Big Bang verwacht hoog bezoek. Hare Majesteit de Koningin komt op dinsdag 9 november om 11.00 uur de toptentoonstellingen 'Verbeelding van het universum' in M Leuven en 'Voorbij de oerknal' in de Universiteitsbibliotheek KU Leuven bewonderen.

In M Leuven loopt de kunsthistorische tentoonstelling Verbeelding van het universum die topstukken uit binnen- en buitenland samenbrengt, vanaf de oudheid tot de 18de eeuw. Centrale thema is de eeuwige verwondering over het universum.

Gelijktijdig vindt in de Universiteitsbibliotheek Voorbij de oerknal’ plaats. Deze expo vertelt het verhaal van Georges Lemaître en de moderne kosmologie aan de hand van moderne en hedendaagse kunstwerken en intrigerende wetenschappelijke objecten. 

Beide tentoonstellingen kaderen binnen KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. KNAL! omvat tentoonstellingen, muziek, voorstellingen, evenementen en meer. Rode draad is de verwondering over de kosmos en het ontstaan ervan. De keuze voor dit thema is ingegeven door een blinde vlek in ons collectieve geheugen: bijna niemand weet namelijk dat de bigbangtheorie in de vorige eeuw in Leuven is geschreven, door professor Georges Lemaître.

Lees meer over