Kom op voor je wijk-project op gevels GO! Atheneum De Ring feestelijk ingehuldigd

muurschildering
De grijze schoolgevels van GO! Atheneum De Ring werden omgetoverd tot een ontmoetingsplek met muurschilderingen en gevelbankjes. 

“Met ‘Kom op voor je wijk’ wil Leuven haar inwoners stimuleren om zelf aan de slag te gaan met hun straat of wijk en meer ontmoeting mogelijk maken”, aldus Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Wijkwerking (Vooruit).

Het GO! Atheneum De Ring in Leuven had een grote grijze gevel waar ze graag iets mee wilden doen. Toen ze bij stad Leuven Kom op voor je wijk ontdekten, lieten ze deze kans niet liggen. Ze staken de koppen bij elkaar met buurtbewoners van oa. de Mussenbuurt, waar ook al verschillende Kom op voor je wijk-projecten zijn zoals extra groen, muurschildering en een boekentil - en de vlakbij gelegen Hulpgevangenis om de invulling van dit project te bepalen. En het resultaat mag er zijn: een muurschildering met bijbehorende citaten geschilderd door bekende mural artist Dzia, gevelbankjes, extra groen en boekentillen. Met deze muurschildering wil GO! Atheneum De Ring een boodschap van hoop verkondigen. Aan de ene kant hoop op verandering voor de bewoners in de Hulpgevangenis, die uitkijken op deze gevel, aan de andere kant hoop op een mooie toekomst die nog alle kanten uit kan voor hun leerlingen.

Lees meer over