Koenraad Debackere benoemd tot voorzitter Associatie KU Leuven

29 oktober 2021 | 08u36 | Gepost door annpeeters
debackere

Ere-rector André Oosterlinck geeft op 1 januari 2022 het voorzitterschap van de Associatie KU Leuven door aan voormalig KU Leuven Algemeen Beheerder Koenraad Debackere. Dit besloot de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven unaniem op haar vergadering van 28 oktober 2021.

Koenraad Debackere was tussen 2005 en 2020 als Algemeen Beheerder van KU Leuven bestuurder binnen de Associatie KU Leuven en nauw betrokken bij de uitbouw en werking van het netwerk.

André Oosterlinck: “Koenraad Debackere was reeds van bij de start van de associatie actief betrokken bij de werking en kent het hoger onderwijs door en door. Gegeven Koen zijn bijzonder intellect, werkkracht en brede maatschappelijke visie, zijn ikzelf en alle partners ervan overtuigd dat de continuïteit en verdere ontwikkeling van de associatie gegarandeerd is.”

Koenraad Debackere: “Meer dan twintig jaar was André Oosterlinck de inspirator en drijvende kracht achter de grootste netwerkorganisatie in het Vlaamse hoger onderwijs. Samen met de vijf hogescholen en KU Leuven bouwde hij de Associatie KU Leuven uit tot de slagkrachtige en innovatieve speler in het Vlaamse hoger onderwijs dat ze vandaag is.”

Na afloop van zijn huidig mandaat, zal de unieke expertise en gewaardeerde input van ere-rector Oosterlinck nog steeds ten dienste staan van een aantal specifieke projecten binnen het netwerk.

De Algemene Vergadering wenst André Oosterlinck uitdrukkelijk te bedanken voor zijn visie, inzet, inzicht en doortastendheid bij het ontstaan, de uitbouw en de ontwikkeling van de Associatie KU Leuven gedurende de voorbije jaren. Ze wenst Koenraad Debackere, het netwerk en haar leden veel succes toe.

Lees meer over