Knuffeldieven bestelen minderjarige op Oude Markt

Oude Markt
Zondag wandelde een student van 16 jaar oud over de grote markt. Rond 1.45 uur werd hij aangeklampt door twee mannen. Eén van hen nam de arm van het slachtoffer vast en legde deze over zijn schouders.

Vervolgens deed hij enkele schijnbewegingen met zijn benen tussen de voeten van het slachtoffer, het leek alsof hij het slachtoffer aan het knuffelen was. Daarna wandelde het slachtoffer weg. Even later merkte hij op dat zijn horloge was verdwenen. De politie van Leuven werd verwittigd.  

Op de plaats van de feiten hing een camera waarop de diefstal en de daders duidelijk zichtbaar waren. Bij nazicht van de buurt kon de politie een groepje van drie personen aantreffen.

Eén van hen kon worden herkend op de camerabeelden als diegene die de diefstal pleegde. Op een ander lid van het groepje kon het gestolen horloge worden aangetroffen. Het derde lid van het groepje kon eveneens worden herkend op de camerabeelden van de diefstal.

De drie verdachten, jongens van 17, 21 en 30 jaar oud uit Marokko, Tunesië en Algerije werden gearresteerd. In hun verhoor ontkenden de drie iets met de diefstal te maken te hebben. Ze gaven alle drie aan dronken te zijn en zich niets te herinneren van een diefstal. Het horloge zouden ze op de grond gevonden hebben. 

Het parket van Leuven heeft de drie verdachten gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Zij moeten zich begin maart komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank.  

Lees meer over