Klas Sancta Maria countert virus met hoopvolle boodschap

10 oktober 2020 | 20u53 | Gepost door annpeeters

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De herfst is nat en het belooft een lange, donkere coronawinter te worden. Om de hoop toch weer aan te wakkeren, maakte een groepje eerstejaarsleerlingen van Sancta Maria Leuven een wel erg bemoedigend filmpje.

De mondmaskerplicht en de draconische maatregelen op scholen zorgen voor een ongewoon schooljaar. “De sfeer is minder ongedwongen en ook de fysieke en denkbeeldige afstand maakt het lastig voor veel leerlingen en leerkrachten”, vertelt Michiel Crijns, leraar op Sancta Maria Leuven.

“De nieuwe federale regering probeerde ons afgelopen week al aan te moedigen om te volharden en de regels strikt na te leven, maar ook onze leerlingen doen hun duit met deze video in het zakje. Het basisidee was simpel: maakt wat onzichtbaar geworden is door de maskers, weer zichtbaar.”

“Je kunt de impact van maskers dan wel minimaliseren, strikt genomen stelen ze nu eenmaal een stukje van ons ‘menszijn’. Het doet verschrikkelijk veel deugd om dankzij onze leerlingen de schoonheid van medemensen weer even recht in de ogen te kijken”, besluit Crijns.

Het aandoenlijk filmpje van Sancta Maria kan intussen al op veel bijval kan rekenen op de sociale media.

Lees meer over