Kiwanis club Leuven organiseert een zoektocht in de binnenstad

26 december 2022 | 15u16 | Gepost door annpeeters
poppen
Tijdens de eindejaarsperiode is de unieke K-dolls-expo in Leuven te gast. Tot eind januari fleuren grote kleurrijke K-dolls de Bondgenotenlaan op, terwijl een 100-tal kleinere exemplaren in de etalages van de zelfstandige handelaars in het centrum van Leuven terug te vinden zijn.

Tijdens de kerstvakantie organiseert Kiwanis club Leuven een zoektocht om de k-dolls te ontdekken. Een mooie eindejaarswandeling om de Leuvense binnenstad op een andere manier te verkennen.

Vanaf maandag 26 december 2022 kan je een deelnameformulier ophalen in hotel The Fourth op de Grote Markt in Leuven. Ingevulde formulieren kunnen daar ook ingeleverd worden tot zondag 15 januari 2023. Je kan het formulier ook hier downloaden.

De K-dolls-expo in Leuven heeft als specifieke doel om geld in te zamelen voor kinderkansarmoede en tegelijkertijd om het probleem van kansarmoede onder de aandacht brengen. Zowel de grote als de kleinere K-dolls zijn te koop en de opbrengst van het project gaat deels naar Fabota, de kinderwerking van buurtwerk ‘t Lampeke.

K-dolls is een rondreizende expo die de katoenen poppen van Kiwanis ondersteunt. Die katoenen poppen bieden troost aan kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis en helpen de angst wegnemen. Dokters en verpleegkundigen over het hele land gebruiken de pop om uit te leggen hoe een ingreep zal verlopen en de kinderen kunnen erop tekenen. De K-dolls-expo helpt het project financieren, zodat de ziekenhuizen de katoenen poppen gratis kunnen verkrijgen. In Leuven werd kort voor Kerstmis een eerste lading stoffen poppen aan de afdeling pediatrie van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart geleverd.

Lees meer over