Kirsty borduurt kleding voor een vaccin tegen corona

22 April 2020 | 12u43 | Gepost door redactie
Kirsty borduurt kleding voor een vaccin tegen corona
Kirsty MacLean (26) is videoproducer bij Libelle Lekker. Daarnaast heeft ze een webshop met kleren waarop ze eigen ontwerpen borduurt. “We hebben nu ‘The Solidarity Collection’ ontwikkeld”, legt Kirsty uit. “Een extra kledinglijn waarvan de winst volledig gaat naar het team van professor Neyts aan de KU Leuven. Die onderzoekers zijn al een tijdje bezig […]
Het bericht Kirsty borduurt kleding voor een vaccin tegen corona verscheen eerst op Leuven Actueel.

Kirsty MacLean (26) is videoproducer bij Libelle Lekker. Daarnaast heeft ze een webshop met kleren waarop ze eigen ontwerpen borduurt. “We hebben nu ‘The Solidarity Collection’ ontwikkeld”, legt Kirsty uit. “Een extra kledinglijn waarvan de winst volledig gaat naar het team van professor Neyts aan de KU Leuven. Die onderzoekers zijn al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.”

Het is inmiddels een vast ritueel: na haar voltijdse dagtaak zet Kirsty zich ’s avonds aan tafel om de nieuwe kledinglijn pakjes te verzenden en hartjes op sweaters en T-shirts te borduren. “In het begin kregen we vooral bestellingen van familie en vrienden, maar intussen is het steeds sneller beginnen gaan”, vertelt Kirsty. “Dat bijkomend werk stoort helemaal niet: de vele fijne reacties geven ons net veel energie. Het is zelfs een leuke extra voor onze dag ‘in ons kot’. Want dit geeft echt veel voldoening.”

Het idee om een actie op te zetten groeide op de avond van het eerste applaus voor de zorgsector: “Mijn vriend en ik stonden toen net op het Rector De Somerplein en al die klappende mensen maakten een enorme indruk. We beslisten toen meteen om ook ons steentje bij te dragen, maar we wilden dat heel gericht doen. Zodat we perfect weten waar onze centjes naartoe gaan. Als geboren en getogen Leuvenaars namen we daarom contact op met de universiteit. Daar zette men ons op het spoor van professor Neyts en zijn team. Dat was voor ons een schitterende keuze, want een vaccin is cruciaal om in de toekomst een volgende coronacrisis te vermijden.”

Leuven is een stad waar anders altijd veel te beleven valt. Dat bruisende sociale leven mist Kirsty nu wel. “Vooral wanneer de zon schijnt en de terrasjes normaal vol zitten”, bekent ze. “Op zulke momenten besef je pas echt wat het betekent om binnen te moeten blijven. Zeker in ons kleine appartementje is dat een hele uitdaging. Maar we weten waarom we dit doen en we hebben het er graag voor over. En gelukkig kunnen we onze familie en vrienden nog spreken en zien dankzij alle digitale hulpmiddelen. Tien jaar geleden zou dat veel moeilijker geweest zijn.”

Wil jij ook het onderzoek naar een vaccin tegen het coronavirus steunen? Je vindt ‘The Solidarity Collection’ van Kirsty op https://pqp-clothing.com/?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Kirsty borduurt kleding voor een vaccin tegen corona verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over