Kinderwerking Fabota bouwt duurzaam verder

22 december 2021 | 20u48 | Gepost door annpeeters
Fabota
Fabota presenteert met trots het mooie eindresultaat van duurzame verbouwingen in de kinderwerking. Maar de vernieuwingen zijn nog niet achter de rug, nu is de directeurswoning aan de beurt. 

Kinderwerking Fabota is een deelwerking van buurtwerk 't Lampeke in Leuven. De kinderwerking maakt gebruik van twee gebouwen in de Ridderstraat. Vroeger was dit een breiwol- en ondergoedfabriek. Tussen 1987 en 2021 werd er stap per stap gerenoveerd. Karin Nelissen, coördinator van buurtwerk ’t Lampeke, is trots op de stappen die de laatste jaren in de kinderwerking en de buurtwerking zijn gezet. 

In de kinderwerking kwam recent een nieuwe binnenspeeltuin, een zalige speel- en klimplek met houten meubeltjes die gemaakt werden door Franky, de klusjesman op pensioen. Op de muur prijkt een mooie muurschildering van medewerker Lobsang. Hij is meester in de Boedhistische schilderkunst. De kinderen kozen voor een inrichting in het thema 'natuur'. 

De directeurswoning van de vroegere fabriek wordt vanaf begin 2024 het nieuwe buurthuis. De plannen zijn gemaakt, de afbraakwerken voor de renovatie zijn gestart. Eind 2023 moet alles klaar zijn. Een oud huis vol geschiedenis krijgt zo een nieuwe en betekenisvolle invulling.

fabota
fabota
fabota
fabota
fabota
fabota
fabota

Lees meer over