Kinderrechtenfestival in stadhuis

14 november 2019 | 11u06 | Gepost door redactie
Kinderrechtenfestival in stadhuis
Op de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' zijn kinderen baas in het stadhuis. De jeugddienst van stad Leuven organiseert er - in samenwerking met de Leuvense kinderwerkingen en andere belangrijke partners - een groot Kinderrechtenfestival. Je bent welkom om langs te komen op 20 november, tussen 13 en 17 uur. Je ontdekt er op een speelse manier welke rechten kinderen hebben en hoe dat in Leuven zit.
Het bericht Kinderrechtenfestival in stadhuis verscheen eerst op Leuven Actueel.

Dit jaar bestaat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind 30 jaar. “Stad Leuven zet in op alle kinderrechten, de gekende maar zeker ook de minder gekende”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Om haar beleid kenbaar te maken aan het grote publiek en vooral ook om dit toegankelijk te maken voor kinderen, organiseert de jeugddienst van stad Leuven een groots Kinderrechtenfestival.”

De jeugddienst kan voor de organisatie van het Kinderrechtenfestival rekenen op de steun van verschillende partners. Elke partner pluist een kinderrecht uit aan de hand van creatieve en plezante activiteiten. Zo kunnen alle Leuvense kinderen en hun ouders ontdekken welke kinderrechten er allemaal zijn en hoe de stad Leuven deze invult.

Programma

13-16.30 uur: standjes per kinderrecht (doorlopend)
15.15- 15.45 uur: feestelijke opening met toespraak door burgemeester Mohamed Ridouani en optreden van FabotastiX
15.45 – 16.30 uur: groot kinderrechtengesprek. De Leuvense Kinderreporters en de Bende van KabaaL stellen hun prangende vragen aan:
schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid Lies Corneille
schepen van jeugd, burgerzaken en openbare werken Dirk Vansina
schepen van onderwijs en diversiteit Lalynn Wadera
Unicef directeur Lieve Schueremans
16.30-17 uur: knallende afsluiter met breakdance optreden van BURn

Het bericht Kinderrechtenfestival in stadhuis verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over