Kinderopvang doet dapper voort en laat dat zien met een roze bril

ferm
Vanaf 29 maart doen de medewerkers van Ferm Kinderopvang een roze bril op. Omdat ze fier zijn op hun essentiële job en dat willen tonen. Al van de eerste, de tweede en nu ook de derde golf staan ze paraat. Ze zijn de reddingsboei voor ouders en hun kinderen. Dat was al zo voor corona en nu nog meer, maar toch blijven ze onzichtbaar.

"Ook al volgt de publieke erkenning voor onze rol niet  - de vaccinatiestrategie is daar een zoveelste illustratie van evenals de aanpak van de vervroegde sluiting van scholen -  toch geeft de kinderopvang het niet op. Omdat ouders en kinderen voor hen prioritair zijn" laat Ferm weten. 

Met veel toewijding zetten de kinderbegeleiders hun essentiële job verder, ook in deze verlengde Paasvakantie. Als de scholen sluiten, blijft de Kinderopvang open en werkt samen met de gemeenten aan de organisatie van noodopvang. 

"Omdat er geen alternatief is voor ouders en hun kinderen. Veel buitenshuis werkende ouders, alleenstaande ouders, ouders met kinderen in verschillende leeftijdsfases, redden het niet zonder opvang. Kinderopvang is een warm en pedagogisch sterk onderbouwd opvangnet en belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van de kinderen, én hun ouders.  Toch blijft ook in deze derde golf de sector Kinderopvang veel te onzichtbaar. Informatie komt systematisch te laat, laat staan dat deze ervaringsdeskundigen geraadpleegd worden bij het uitstippelen van maatregelen."

Met de roze bril benadrukt Ferm hoe onmisbaar deze essentiële schakel is in de economie en voor het welzijn van ouders en kinderen. "De kinderopvang ervaart dit dagelijks en de ouders zijn er al van overtuigd. Hopelijk volgt de rest van de samenleving en krijgt de sector sneller de verdiende aandacht en erkenning."

Lees meer over