Kinderarts Els Deloof schrijft kinderboek

Els Deloof
De klus van Gus is een kinderboek van de hand van kinderarts Els Deloof. Met de opbrengt van de verkoop van het boek, zal de kinderafdeling van het Heilig Hartziekenhuis verder ingericht worden als een wondere onderwaterwereld.

Els Deloof is kinderarts in het Heilig Hartziekenhuis van Leuven. Op de dienst kindergeneeskunde hebben ze een vzw opgericht, Family Friendly Projects. “We hebben hiermee als doel om ziekenhuisopnames en -contacten voor kinderen minder traumatiserend te maken door het verblijf aangenaam en kindvriendelijker te maken en de onmiddellijke familie dicht te betrekken in dit gebeuren” zegt kinderarts Els Deloof. “Family Friendly is de missie-visie die we in 2014 zelf ontwikkeld hebben en die we hanteren in onze pediatrische diensten van het Heilig Hartziekenhuis. Daartoe is een onderwaterwereld gecreëerd op de afdeling en is Gus De Octopus officieel tot mascotte uitgeroepen. Hij siert samen met zijn vriendjes de muren in de gangen van de afdeling. Die diertjes op de deuren en muren inspireerden mij tot verhaaltjes en mede op vraag van de verpleging en collega’s heb ik ze neergepend. Het is een heus boek geworden. We hebben een illustrator gevonden, een goede uitgeverij en drukker en nu zijn we in het bezit van een prachtig boek van Gus De Octopus.”

De klus van Gus

Het boekje zal op de afdeling worden gebruikt om al vertellend de angst voor het ziekenhuis van de kinderen weg te nemen. Ze zijn immers ook te gast in Helderwaterstad en kunnen met Gus en zijn vrienden mee avonturen beleven. Het boekje wordt ook te koop aangeboden. Met de winst kan de onderwaterwereld verder worden uitgebouwd. “Wij zouden bijvoorbeeld dolgraag de kamers verder inrichten en de afdeling omtoveren tot een themahotel, zoals je dat hebt in de Efteling of in Disneyland. Met de opbrengst van de verkoop van het boekje kunnen we aan de slag.”

Het kan verkregen worden via de dienst kindergeneeskunde van het Heilig Hartziekenhuis van Leuven (secretariaat.pediatrie@hhleuven.be).

els deloof
if

Lees meer over