Kevin Vanderauwera (Ho.Re.Ca Leuven) blikt vooruit naar 1 september: “Beetje angst voor overflow uit Brussel”

Kevin Vanderauwera
Nu 1 september met rasse schreden nadert weerklinken er vreugdkreten in de horeca. Geen sluitingsuur meer en ook aan de toog staan, is weer toegelaten. Kevin Vanderauwera van Ho.Re.Ca Leuven juicht die beslissingen toe maar heeft ook een bedenking nu Brussel nog even wacht met versoepelingen.

Het Overlegcomité toonde zich opmerkelijk gul voor de horeca en schrapt vanaf 1 september zo ongeveer alle beperkingen. De toog is vanaf die dag niet langer verboden terrein en van een sluitingsuur is geen sprake meer. Op dansen en het verplichte mondmasker na als je je verplaatst, is de gang van zaken van weleer opnieuw hersteld. Kevin Vanderauwera, voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven, is blij met die beslissingen. “Heel tevreden zelfs”, klinkt het. “Het was ook hoog tijd om deze beslissingen te nemen want er was geen reden meer om die beperkingen aan te houden. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het sluitingsuur helemaal zou verdwijnen. Maar goed, onze sector is tevreden en ik ben ook blij dat er weer familiefeesten georganiseerd kunnen worden. Er komt weer leven in de brouwerij en dat is belangrijk voor onze sector.”

Toch heeft Kevin Vanderauwera ook nog een bedenking want in Brussel zijn de coronacijfers nog altijd slecht. Er komen voorlopig dan ook geen versoepelingen voor de horeca zoals in Vlaanderen wel het geval is en dat kan gevolgen hebben voor de Leuvense horeca. “Leuven en Brussel liggen vlakbij elkaar”, aldus de voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven. “Het zou wel eens kunnen dat Leuven te maken krijgt met een overflow vanuit Brussel. Welke invloed zal dat hebben op het aantal besmettingen in onze regio? In Leuven zijn de coronacijfers goed en we moeten er alles aan doen om dat zo te houden. Het zou dus goed zijn dat er meer wordt gevaccineerd in Brussel. Niemand wil terugkeren naar een situatie met coronabeperkingen.”

Lees meer over