Kattengejank en kattengevecht: het is weer kattentijd

24 januari 2021 | 19u59 | Gepost door annpeeters
Vzw Zwerfkat in Le(u)ven organiseert boekvoorstelling
Vzw Zwerfkat in Leuven roept op om melding te doen in verband met niet-steriele katten: "De kattentijd is weer aangebroken en als er nu niet ingegrepen wordt, worden we binnen twee maand weer overspoeld met oproepen voor gevonden kittens."

"We willen mensen vragen om melding te doen wanneer ze katten horen vechten ‘s nachts of ‘s avonds, krolse katten die janken en huilen, want dat duidt duidelijk op niet-steriel zijn", zegt Yvette Deschrynmakers van vzw Zwerfkat in Leuven. "Dan komen we ter plaatse kijken, om er op tijd bij te zijn VOOR de kattinnen drachtig zijn. Mensen staan er niet altijd bij stil, maar de helft van de wild geboren kittens overleven. Door de gevechten van niet-steriele en soms zieke katten met huiskatten, worden huiskatten makkelijk besmet met kattenaids."

"Dus, lopen er zwerfkatten in je tuin, in het park waar je wel eens gaat wandelen of op de parking aan je werk, contacteer ons dan meteen. Geef een duidelijke plaatsbeschrijving of een adres en je contactgegevens via meldingen@zwerfkatinleuven.be of via het meldingsformulier op onze website https://www.zwerfkatinleuven.be/zwerfkat-gevonden/. We zullen graag binnen de 4 dagen reageren. Check ook je spamfolder, misschien is onze mail daar wel beland."

Het werkterrein van de vzw is Leuven, Heverlee, Kessel-lo, Wilsele en Wijgmaal. Voor andere gemeenten neem je best contact op met de milieudienst van je gemeente of de plaatselijke opvang.

Lees meer over