Kartonnen dozen op Ladeuzeplein vertellen verhaal van straatkinderen

foto Ladeuze plein
Vandaag is de Internationale Dag van het Straatkind. De vzw Let Us Change wil de kwetsbare doelgroep van straatkinderen extra belichten en bezet vanochtend het Ladeuzeplein in Leuven met een 60-tal kartonnen dozen. Elke doos is gevuld met een persoonlijk verhaal en foto van de kinderen die bij Let Us Change wonen in Hawassa in Ethiopië.

Let Us Change is een Leuvense organisatie die zich inzet voor honderden kansarmen en voormalige straatkinderen in Ethiopië. Bij Let Us Change vinden deze kinderen een veilige thuis waar ze zorgeloos kind kunnen zijn. Ze krijgen onderdak, voeding, vrijetijdsbesteding, zorg en kwalitatief onderwijs.

“Elk kind heeft zijn eigen talenten, wensen en dromen. In de tehuizen in Hawassa in Ethiopië krijgen ze de kans om zich te ontplooien. Ze hebben recht op een zorgeloze jeugd, net als elk ander kind ter wereld,” aldus Johan Vandenbossche.

Volgens Unicef leven er meer dan 600.000 kinderen op straat in dit Oost-Afrikaans land, vaak in onveilige omstandigheden. Het is de bedoeling om met deze actie de problematiek van thuisloosheid aan te kaarten bij het grote publiek, maar ook om te laten zien dat de kinderen niet verloren zijn.

De kartonnen dozen staan de hele dag op het Ladeuzeplein, dus aarzel niet om een kijkje te nemen! Er zijn vrijwilligers aanwezig die graag een extra woordje uitleg geven over hoe jij een bijdrage kan leveren.

Lees meer over