Karin Brouwers dankt vrijwilligers die assistentiehonden opleiden

5 december 2019 | 13u08 | Gepost door redactie
Karin Brouwers dankt vrijwilligers die assistentiehonden opleiden
Senator en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers zet Nadine Leemans, vrijwilligster als pleeggezin van BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden), in de bloemetjes.
Het bericht Karin Brouwers dankt vrijwilligers die assistentiehonden opleiden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op 5 december, de internationale dag van de vrijwilligers, willen de CD&V-Senatoren de vrijwilligers bedanken die zich inzetten bij de opleiding van assistentiehonden. Daarom zetten ze een vrijwillig(st)er uit de eigen regio in de bloemetjes.

Karin Brouwers overhandigde aan vrijwilligster Nadine Leemans uit Holsbeek een bedankingscertificaat voor haar inzet bij de opleiding van assistentiehonden. Pleeggezinnen hebben de belangrijke taak om van puppy’s van zeven weken oud evenwichtige en sociale huisdieren te maken. Het doel is de pup te laten opgroeien tot een sociale, vriendelijke en gehoorzame hond. Van echte geleidehondentraining is nu nog geen sprake, daarvoor is het dier nog te jong. Na 14 maanden gaat de hond naar het opleidingscentrum van BCG voor verdere opleiding.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt zo bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen. Een assistentiehond heeft tevens een sociale meerwaarde. Hij legt de link tussen de persoon en de buitenwereld.

Volgens Karin Brouwers is het belang van deze pleeggezinnen niet te onderschatten: “Dankzij de hulp en maandenlange inzet van deze vrijwilligers kan een hond goed worden opgeleid. Een hele warme dank u wel hiervoor.”

Het bericht Karin Brouwers dankt vrijwilligers die assistentiehonden opleiden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over