Kardinaalstraat en de Sint-Maartenstraat worden heringericht tot groene woonstraten

toekomstbeeld

Stad Leuven wil van de Kardinaalstraat en Sint-Maartenstraat woonstraten maken, waar het water in de bodem kan dringen en waar meer planten en bomen staan. De woonkwaliteit voor de bewoners moet erop vooruitgaan. 

"Na eerdere trajecten in de Spaanse Kroonwijk in Heverlee en aan het Rietensplein in Wijgmaal, pakken we nu de Kardinaalstraat en de Sint-Maartenstraat in het stadscentrum, vlak bij de Vaartkom, aan. Dat doen we opnieuw in nauwe samenwerking met de buurt zelf", zegt schepen van openbare werken Dirk Vansina. "We transformeren ze in groene woonstraten. Samen met de buurt gaan we ontharden en vergroenen. We kiezen voor plantsoenen, we vergroten de boomvakken en geven veel ruimte aan wandelaars en fietsers. Zo maken we deze buurten nog aangenamer om in te wonen. Door regenwater in de bodem te laten dringen, ontzien we bovendien het lokale rioleringsnetwerk en vermijden we wateroverlast bij hevige buien.”

Eerste kennismakingsmarkt
​Tijdens een eerste kennismakingsmarkt op woensdag 12 juni kunnen bewoners informatie inwinnen over het project en hun ideeën en suggesties delen. Van 17 tot 19 uur zijn experts van de stad aanwezig op de infomarkt om vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ruimte voor discussie en input over de concrete invulling van de vergroeningsplannen. Het traject om inspraak van de bewoners te bekomen, loopt daarna verder tot eind 2024. De uitvoering van de werken gebeurt in 2025.

 

Lees meer over