Kapucijnenvoer krijgt fietssuggestiestroken, wegenwerken op komst

Kapucijnenvoer
Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, komen er fietssuggestiestroken in de Kapucijnenvoer, in het gedeelte tussen de Janseniusstraat en de Brusselstraat. Daarmee wordt de hele Kapucijnenvoer een fietssuggestiestrook, want het gedeelte tussen Janseniusstraat en Tervuursevest is al ingericht voor fietsers. 

Op zondag 17 oktober zal de aannemer starten met de aanleg van de fietssuggestiestroken. Die werken zullen tot donderdag 21 oktober duren. De aannemer werkt telkens van 20 tot 6 uur. Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod op straat. Plaatselijk autoverkeer kan de mobiele werf voorzichtig voorbij rijden. Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden. Zijstraten, in-en uitritten van (parkeer)garages blijven toegankelijk en ondervinden beperkte hinder op het moment dat de aannemer de fietssuggestiestrook aanbrengt. Let wel: het aanbrengen van de stroken is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer kan de timing dus veranderen en opschuiven.

"Het aanleggen van fietssuggestiestroken vraagt om een korte uitvoeringstijd, zo'n vier tot zes uur", zegt Joris Doucet, werftoezichter van de stad Leuven. "De werkzone moet daarom vrij zijn van alle verkeer. Moesten we deze werken overdag uitvoeren, dan moeten we de straat afsluiten en een (soms grote) omleiding organiseren. Dat veroorzaakt veel hinder. 's Nachts is er minder verkeer en kunnen we in de meeste gevallen het doorgaand verkeer - eventueel afwisselend- laten passeren. De geluidshinder van deze werken is beperkt", zo klinkt het.

Kapucijnenvoer
Het gedeelte van de Kapucijnenvoer tussen de Janseniusstraat en de Brusselstraat heeft nog geen fietssuggestiestroken. Daar komt binnenkort verandering in.

Lees meer over