Kankeronderzoeker Johan Swinnen loopt in 25 dagen van Leuven naar Rome

23 september 2019 | 19u19 | Gepost door redactie
Kankeronderzoeker Johan Swinnen loopt in 25 dagen van Leuven naar Rome
Op 29 augustus begon Johan Swinnen, kankeronderzoeker aan de KU Leuven, aan een nieuwe looptocht. Hij kondigde zijn tocht niet vooraf aan, net zoals kanker zich ook niet aankondigt. Vanavond bereikte hij het Sint-Pietersplein in Rome, na een looptocht van 25 dagen waarin hij elke dag gemiddeld 2 marathons liep en in totaal bijna 2000 km overbrugde.
Het bericht Kankeronderzoeker Johan Swinnen loopt in 25 dagen van Leuven naar Rome verscheen eerst op Leuven Actueel.

‘Beeldje bij beeldje’ was de naam van zijn nieuwe project waarin de verbondenheid met kankerpatiënten centraal stond. Tegenover elke kilometer stond een klein beeldje, en elk beeldje droeg een persoonlijke boodschap: voor een patiënt, een dierbare, een zorgverlener… Gedreven door deze boodschappen, bereikte Johan vandaag zijn eindbestemming, Rome: “Na aankomst overheerst vooral een groot gevoel van dankbaarheid voor zoveel betrokkenheid. Elke kilometer heb ik mogen lopen voor iemand in het bijzonder, ‘beeldje bij beeldje’. Daardoor heb ik voor heel wat mensen iets kunnen betekenen door een groot symbool van verbondenheid te creëren”.

Bijna 2000 opgedragen beeldjes staan samen in een etalage op de Bondgenotenlaan in Leuven (nr 81, voorheen Huis Delsart) en vormen één groot symbool van verbondenheid. 7 beeldjes reisden mee naar Rome. Bij zijn terugkeer in Leuven zet Johan ook die beeldjes bij de andere neer. Nadien worden ze bezorgd aan de mensen voor wie ze bestemd werden.

De opbrengst van zijn tocht gaat naar het Leuvens kankerinstituut (LKI), Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker. Naar projecten die het kankeronderzoek of de levenskwaliteit van patiënten bevorderen.

Op dinsdag 24 september keert Johan terug naar Leuven en zal hij de beeldjes die mee op tocht gingen, bijzetten in de etalage in de Bondgenotenlaan.

Het bericht Kankeronderzoeker Johan Swinnen loopt in 25 dagen van Leuven naar Rome verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over