Kan Agoria Solar Team Bert Longin een zevende zege in 24 uur van Zolder schenken?

Voka Vlaams-Brabant trots op wereldtitel Leuvens Solar Team
Als recordhouder (zes zegens) mag Bert Longin een specialist van de 24 uur van Zolder worden genoemd. En eind 2019 behaalde de Leuvenaar als lid van het Agoria Solar Team ook de fel begeerde overwinning in de World Solar Challenge. Hoeft het dan te verwonderen dat Longin volgend weekend aan de start staat van de iLumen European Solar Challenge, een 24 uur van Zolder voor zonnewagens?

“Ik houd uitstekende herinneringen over aan onze deelname aan de World Solar Challenge”, stelt Bert Longin. “Toen het Agoria Solar Team me vroeg om deel te nemen aan een 24-uurs race – op Circuit Zolder bovendien! – aarzelde ik dan ook niet lang.”

De iLumen European Solar Challenge gaat op zaterdag 19 september om 13 uur van start, en eindigt uiteraard 24 uur later. Bert Longin zal het stuur van de BluePoint, de zelfgebouwde bolide van het Agoria Solar Team, delen met Electrical Engineer Nelis Geurts, Race Strategist Romanie Cnockaerts, Mechanical Engineer Emiel Van Praet en External Relations Ruben Van Acker.

Door de heersende omstandigheden zal er jammer genoeg geen publiek toegelaten worden op Circuit Zolder, maar u kan de race wel op de voet volgen. Een live timing (met tracker) vindt u op de website van getresults.com. Verdere info vindt u op de Facebook-pagina en Instagram- en Twitter-accounts van het Agoria Solar Team (@solarteam_be).

Lees meer over