Jongeren van Vlaams Belang beschimpt aan het Heilige Drievuldigheidscollege: "De leerkrachten beledigden ons"

5 september 2023 | 14u39 | Gepost door redactie
HDC

Enkele vrijwilligers van de Vlaams Belang Jongeren werden deze maandag door leerkrachten van het Leuvense Heilige Drievuldigheidscollege weggejaagd. Ze werden naar eigen zeggen beledigd door de leerkrachten en de leerlingen werden verboden flyers en bandjes aan te nemen.

De leden van Vlaams Belang Jongeren Vlaams-Brabant trokken naar het Heilige Drievuldigheidscollege (HDC) in het kader van de schoolpoortactie ‘onze jeugd – weerbare jeugd’. Ze deelden er armbandjes en pamfletten uit met de data voor een bootcamp, georganiseerd in elke provincie, zo wisten ze bij V-Nieuws.be.

Eerst meldde een leerkracht dat het duo moest verdwijnen. Een andere leraar belde de politie op, maar die kwam niet opdagen. Uiteindelijk kwam ook de directeur hen vragen om weg te gaan, omdat de idealen van het Vlaams Belang niet zouden stroken met de idealen van de school. Hij kon wel niet melden om welke idealen het gingen, aldus V-Nieuws.be. Toen er leerlingen aankwamen moesten ze de militanten negeren. De enkelingen die dan toch een pamflet en een armbandje durfden aannemen, moesten deze binnen de schoolpoort onmiddellijk afgeven aan een leerkracht. De afgenomen bandjes werden daarna teruggeworpen.

Lees meer over