Jeroom Slagboom, de onzichtbare man van de overwegen

5 september 2020 | 10u08 | Gepost door annpeeters
Aarschotsesteenweg
Infrabel lanceert een campagne waarmee ze de aandacht wil vestigen op de gevaren van het oversteken van overwegen.

"45 ongevallen aan overwegen met 7 dodelijke slachtoffers en 6 gewonden aan overwegen in 2019. Een recente studie toont aan dat het gedrag van mensen aan overwegen gevaarlijk blijft. Hoe kunnen we hen hiervan bewust maken? We hebben gekozen voor een niet-alledaagse insteek… Namelijk die van een slagboom aan een overweg. Als een echte persoon, met echte gevoelens, vertelt hij het bewogen verhaal van een slagboom die zo vaak vergeten en genegeerd wordt", zegt men bij Infrabel. 

Jeroom Slagboom

“Een nieuwe dag, een nieuw begin. Nu is het aan mij. Maar overal waar ik ga of sta, lopen ze mij voorbij.” Aan het woord is Jeroom Slagboom. Hij geeft onze slagbomen aan de overwegen een gezicht. Bekijk hier het verhaal van Jeroom Slagboom. 

"De verkeersregels is en blijft oorzaak nummer 1 van ongevallen aan overwegen. Dit is levensgevaarlijk en vormt een groot probleem in onze samenleving. Samen met Jeroom roepen we iedereen op om de rode lichten en de slagbomen te respecteren en altijd waakzaam te zijn aan een overweg."

Lees meer over