Jantje de wandelaar gaat opnieuw op stap en jij kan mee

Jan

Vorig jaar bracht Jan Loenders een eerste wandelboekje uit met 30 wandelingen in Leuven en omstreken. Dat bleek een voltreffer. Er was dan ook veel vraag naar een vervolg en dat wordt op 17 mei voorgesteld met een historische stadswandeling.

Jan Loenders begon in 2011, na een opname in de psychiatrie, met wandelen om zijn gedachten te verzetten. Van het één kwam het ander. Jan ging aan de slag als wandelplanner en -organisator voor een negental Leuvense organisaties in de geestelijke gezondheidszorg.  Wandelen is nog steeds een belangrijk onderdeel in zijn leven.  

Om zijn passie te delen en anderen aan te moedigen om te wandelen, stelde Jan vorig jaar een eerste wandelboekje samen. Nu brengt hij een vervolg uit met 30 nieuwe en mooie wandelingen tussen de drie en zevenenhalf kilometer in Leuven en omstreken. Het nieuwe boekje bestaat uit drie delen. “Beginnen doen we met vijf stationswandelingen, die vanaf het station van Leuven vertrekken en, in een lus of een lijn, met of zonder bus, terug naar het station gaan. Vervolgens zijn er twee stadswandelingen. Ze vertrekken vanuit de twee Standaard Boekhandels en zijn becommentarieerd en gefotografeerd door stadsgids Gert Van Aken”, zegt Jan Loenders. “Tot slot worden drieëntwintig nieuwe buswandelingen beschreven, die telkens met de bus vanaf het station van Leuven bereikbaar zijn, en een toer doen in de mooie natuur rondom Leuven.”

Om het boekje officieel voor te stellen en iedereen die meewerkte te bedanken organiseert Jan een wandeling. Deze vindt plaats op dinsdag 17 mei en vertrekt om 17 uur aan boekhandel Boekarest op het Ladeuzeplein. “We maken een stadswandeling met onderweg wat extra historische uitleg. Na afloop van de wandeling krijgen de deelnemers een drankje aangeboden. Om een idee te krijgen van het aantal deelnemers vragen we om op voorhand in te schrijven. Dat kan via 0484 41 80 21 of mailen naar
janloenders1@yahoo.be.

Lees meer over