Jan Spooren is nieuwe gouverneur van Vlaams-Brabant

Jan Spooren
De Vlaamse regering heeft vandaag een nieuwe gouverneur aangeduid voor de provincie Vlaams-Brabant. Jan Spooren (N-VA) volgt Lodewijk De Witte (sp.a) op, die sinds 1995 provinciegouverneur was.

In totaal moest de Vlaamse regering drie vacante gouverneursposten invullen: van Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. In onze provincie gaat Lodewijk De Witte met pensioen. Hij stond 25 jaar aan het roer van Vlaams-Brabant.

Om de functie van De Witte in te vullen, werd ook de naam Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) regelmatig genoemd. Toch was het Jan Spooren (51) die de voorkeur van de Vlaamse regering wegdroeg. Spooren, afkomstig van Herk-de-Stad, woont al 20 jaar in Tervuren, waar hij ook burgemeester is. De voorbije jaren was hij kamerlid. In die functie speelde hij een belangrijke rol bij beslissingen rond sociale zaken en pensioenen.

Federaal parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA) is tevreden met deze keuze. “Jan is mijn ‘politieke peter’, hij heeft me het afgelopen jaar begeleid in het reilen en zeilen van het parlement. Ik heb hem leren kennen als een correct man, met veel dossierkennis en altijd met zijn twee voeten op de grond. De beste keuze denkbaar! We gaan hem missen in de kamerfractie maar ik wens hem heel erg veel succes!”

Foto: Jan Spooren

Lees meer over