Jade (22) wijst man af en bekoopt dat met K.O. en nachtje ziekenhuis

jade
In de nacht van dinsdag op woensdag was Jade C. met een vriendin op stap op de Oude Markt. Uit het niets werden ze aangesproken door een opdringerige man. Toen de meisjes hem te kennen gaven, dat hij beter kon doorwandelen en hen met rust moest laten, haalde de man uit naar Jade. Ze kreeg een klap en viel bewusteloos neer. De man was niet aan zijn proefstuk toe.

"Afgelopen nacht omstreeks 7.30 uur ben ik bewusteloos geslagen op de Oude Markt te Leuven. Waarom? Omdat ik 'nee' zei, op een ietwat grove manier, tegen een man. Van een 'neen' naar een ziekenhuisbezoek. Van een 'neen, ik ben niet geïnteresseerd, fuck off' naar een K.O.", zegt Jade C. 

Jade zat met een vriendin vanaf 5 uur in de Villa op de Oude Markt. Rond 7.30 uur zijn ze er vertrokken. Even verderop stond het tweetal nog wat te praten. Een man wandelde voorbij en kwam bij hen staan op de trappen, ongeveer tegenover café Farao. Hij vroeg wat er aan de hand was en verkocht wat felle praat. De meisjes vroegen aan de man om weg te gaan, maar daar had hij geen oren naar. Er ontstond een discussie en de man duwde de meisjes. Zij vroegen de man nogmaals om weg te gaan, iets bozer dan de vorige keren. Daarmee was de man niet opgezet en hij haalde uit naar Jade. Hij gaf het meisje een kniestoot, greep haar bij de haren en gaf haar vervolgens met zijn linker vuist een slag op haar rechter slaap. Het meisje viel bewusteloos neer. De hulpdiensten werden erbij gehaald en Jade werd naar het ziekenhuis gebracht.

"Het is verschrikkelijk wat me overkomen is, ik hoop dat andere jongens en meisjes dit nooit moeten meemaken."

 Politie bevestigt

"Het meisje liep met een vriendin rond op de Oude Markt, toen zij werd aangesproken door een man. Die man heeft de studente een klap verkocht. Dat staat op beeld, er werd proces-verbaal opgesteld en daar wordt zonder enige twijfel gevolg aan gegeven", zo bevestigt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx. De dader is geen student meer en is gekend bij de Leuvense politie.

Grensoverschrijdend gedrag

Gisteren nog lanceerde stad Leuven een campagne om grensoverschrijdend gedrag een halt toe te roepen. Een dag later blijkt dat deze campagne geen overbodige luxe is.

Foto: Instagram 

Lees meer over