Jaartal ‘Mannen van 1981’ online gesticht

3 juni 2020 | 11u43 | Gepost door redactie
Jaartal ‘Mannen van 1981’ online gesticht
De recente coronacrisis bepaalt al een paar maanden ons dagelijks leven, iedereen blijft sinds ongeveer half maart zoveel mogelijk in zijn kot. Dat heeft onder andere een grote impact op ons sociaal contact en het verenigingsleven. Ook op het Jaartallenleven van Leuven heeft dit een grote invloed: de maandelijkse bijeenkomsten van de verschillende vriendenkringen kunnen […]
Het bericht Jaartal ‘Mannen van 1981’ online gesticht verscheen eerst op Leuven Actueel.

De recente coronacrisis bepaalt al een paar maanden ons dagelijks leven, iedereen blijft sinds ongeveer half maart zoveel mogelijk in zijn kot. Dat heeft onder andere een grote impact op ons sociaal contact en het verenigingsleven.

Ook op het Jaartallenleven van Leuven heeft dit een grote invloed: de maandelijkse bijeenkomsten van de verschillende vriendenkringen kunnen niet meer doorgaan. Andere evenementen, die anders een bron van inkomsten zijn, moeten noodgedwongen afgelast of uitgesteld worden. “Ons jongste jaartal, de Mannen van 1980, hebben hun vlagwijding, oorspronkelijk voorzien op 9 mei 2020, verplaatst naar een latere datum. Voor 13 maart, tenslotte, hadden de Mannen van 1971 alles tot in de puntjes voorbereid om ons nieuwste jaartal, de Mannen van 1981, boven de doopvont te houden. Het lot besliste er anders over”, zegt voorzitter François Michiels.

Maar een traditie, die begon in de negentiende eeuw en al twee wereldoorlogen overleefde, laat zich niet kisten door een virus. De Leuvense Mannen van het Jaar zijn en blijven zoals onze stad eeuwenoud, maar springlevend.

Daarom pakken de Mannen van 1971 op vrijdag 12 juni 2020 uit met een primeur: “Voor de eerste keer in onze lange geschiedenis wordt een jaartal digitaal gesticht. Die avond kunnen mannen die in 1981 geboren zijn, via een QR-code, inschrijven voor deelname aan een conference meeting, ze kunnen via chat ook vragen stellen. Daarna gaan zij als 143e jaartal de geschiedenis in.”

Het bericht Jaartal ‘Mannen van 1981’ online gesticht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over