Jaarmarkt zonder optredens? De kans is heel groot

Jaarmarkt Marengo
Krijgen we dit jaar een jaarmarkt zonder optredens? Bij de stad Leuven weigert men om dit te bevestigen, maar alles wijst in die richting. Zo bevestigde Sergio aan onze redactie dat hij -zoals elk niet coronajaar- geboekt was aan Café Jeeskesboom, maar dat zijn optreden ondertussen al werd afgelast. Ook Stijn Deweerdt (31), cafébaas van Café Marengo, bevestigt de vermoedens.

Het ziet ernaar uit dat er in de Diestsestraat dit jaar op maandag 6 september nog niet als vanouds gedanst en gefeest zal worden. “Ik heb van de stad te horen gekregen dat er geen versterkte muziek mag gespeeld worden. Een optreden kan je dan al helemaal vergeten. Bijgevolg heb ik ook gewoon niemand geboekt. Binnen bedraagt de limiet 80 decibel. Dus het zal een feestje met de rem op zijn. Maar goed, dit is beter dan niks”, meent Deweerdt.

“Ik hoop dat ik wel extra terrassen kan zetten: binnen staan er 20 tafels. Ik mik op een 50 tafels in totaal, dus in een ideale situatie komen er buiten nog 30 bij. En allicht wordt het zittend consumeren”, zegt Deweerdt, die op 1 april 2019 Café Marengo overnam van Dirk Lauwers. Allicht had hij de overname iets rooskleuriger verwacht, maar hij begrijpt dat we in een moeilijke situatie verkeren. “Ik heb een goed jaar gehad, en door corona ook een slecht jaar. Heel deze situatie is klote als cafébaas, maar ik ben ergens ook wel blij dat ze bij de stad streng zijn. Leuven heeft goede coronacijfers en ik ben fier dat ik Leuvenaar ben”, zo besluit Deweerdt. Mooie woorden zijn het alvast.

Het stadbestuur van Leuven wenste niet te reageren op de vraag in welke vorm de jaarmarkt precies zal doorgaan. “Daarvoor is het nog te vroeg. De organisatie is in volle voorbereiding”, klinkt het. Maar de fans van Sergio zullen allicht toch niet moeten hopen op een optreden van hun favoriet.

Lees meer over