Inzamelactie van verzorgingsproducten voor dak- en thuislozen in de Vlaams-Brabantse winteropvang is weer gestart

9 november 2021 | 09u01 | Gepost door annpeeters
zeep

BAF organiseert voor het vierde jaar op rij in regio Leuven een solidaire actie, met als doel verzorgingsproducten in te zamelen voor de dak- en thuisloze mensen die in de winteropvang van CAW Oost-Brabant komen overnachten.  Sinds vorig jaar heeft BAF de actie uitgebreid naar de gemeenten Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout, Meise en Grimbergen. Hiervoor werken ze samen met CAW Halle-Vilvoorde dat eveneens een winteropvang organiseert voor dak- en thuislozen in regio Halle – Vilvoorde. Het initiatief loopt van 8 november 2021 tot eind januari 2022.

Net zoals vorig jaar wordt de volledige winteropvang van Vlaams-Brabant gedekt. Deze winteropvang is een jaarlijks initiatief waar dak- en thuisloze mensen de nacht doorbrengen tijdens de koudste wintermaanden. Ze krijgen er praktische steun, een bed, een warme maaltijd en kunnen beroep doen op psychosociale en medische hulp. 
Het vinden van een veilige slaapplaats en een maaltijd is meestal de eerste prioriteit in het dagdagelijkse bestaan van dak- en thuislozen. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en zorg.

Waarom verzorgingsproducten?

Een warme, zorgzame samenleving is onmisbaar voor iedereen die er deel van uitmaakt. Solidariteit gaat dan soms ook over heel concrete hulp aan wie het moeilijk heeft, zoals dak – en thuislozen bijvoorbeeld.

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op de solidariteit van de samenleving en vragen we een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

Samen zorgen voor meer welzijn

Via deze actie vragen de deelnemende apotheken mensen om verzorgingsproducten te doneren voor deze maatschappelijk kwetsbare doelgroep. Ze kunnen die deponeren in een verzamelbox in hun plaatselijke apotheek. Al die producten worden dan in hygiënepakketten ter beschikking gesteld aan de dak- en thuisloze bezoekers van de winteropvang.

De actie wil mensen aanspreken om mee te zorgen voor hun medemens en zo bij te dragen aan een menswaardig leven voor iedereen.

Wie aan deze laagdrempelige actie wil deelnemen is van harte welkom bij zijn of haar apotheek.

Alle informatie en de deelnemende apotheken zijn terug te vinden op de website inzamelactie.be.

Lees meer over