Internering gevraagd voor dertiger die taxi kaapte en agente naar de hals greep

26 oktober 2021 | 19u17 | Gepost door redactieleuven…
rechtbank
Een dertiger uit Leuven riskeert in de correctionele rechtbank de internering. De man kaapte in maart 2018 een taxi, reed hem in de prak en probeerde vervolgens een agente te wurgen. De Leuvenaar zocht al langer naar psychische hulp, maar zou ondertussen aan de beterhand zijn. 

Het waren hallucinante taferelen op 29 maart 2018. De dertiger was hulp gaan zoeken in Gasthuisberg toen hij om 7 uur 's ochtends huiswaarts keerde met een taxi. Aan de Lei nam hij in een flash zelf het stuur van de taxi over en vluchtte weg richting Bondgenotenlaan. Daar haalde hij snelheden van 90 kilometer per uur. Daarna ging het richting Kortenberg, waar hij crashte in Erps-Kwerps. De man stapte uit en probeerde zelfs een agente te wurgen.

De beklaagde die serieus verslaafd bleek aan cannabis en mentale problemen had, werd opgesloten in een cel. Omdat hij de deur inbeukte, moesten agenten de man neutraliseren. Vier agenten raakten gewond. De man kampte eerder al met psychische problemen, maar toen zijn vriendin de relatie opgaf, kon hij dat niet verwerken. Van de feiten die dag herinnerde hij zichzelf nog maar weinig. Het openbaar ministerie in Leuven vroeg de internering voor de man, alhoewel hij zijn zaakjes nu op orde zou hebben. Volgens de aanklager zijn er nog geen garanties dat de beklaagde opnieuw zou hervallen. In 2011 en 2019 werd hij nog veroordeeld voor feiten van agressie. De verdediging van de man vroeg een gevangenisstraf met probatie-uitstel om de toekomst van hun cliënt niet te hypothekeren. Uitspraak volgende maand.

Lees meer over