Internationaal bibliobussenfestival BUZZ palmt zaterdag Ladeuzeplein in

11 oktober 2019 | 17u05 | Gepost door redactie
Internationaal bibliobussenfestival BUZZ palmt zaterdag Ladeuzeplein in
12 bibliobussen uit België en Nederland, taart in 3 verdiepingen, 450 cupcakes, 30 verjaardagskaarsen, 1 zeepkistenrace, 4 winnaars en een pak workshops en boeken. Dat is in een notendop het BUZZ Festival dat op zaterdag 12 oktober het Ladeuzeplein inpalmt.
Het bericht Internationaal bibliobussenfestival BUZZ palmt zaterdag Ladeuzeplein in verscheen eerst op Leuven Actueel.

In oktober houdt de Bib Leuven traditioneel ‘Feest in de Bib’. Dit jaar blaast ook de bibliobus omstreeks die tijd 30 kaarsjes uit. Om het belang van de bibliobus te onderstrepen, grijpt de bibliotheek de gelegenheid aan om er een heel festival rond te bouwen. Het BUZZ Festival is een unicum in Vlaanderen en krijgt meteen een internationaal tintje door de intense samenwerking met ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland – zeg maar: de bibliotheek van Middelburg.

Stof tot nadenken voor de sector
Het BUZZ Festival bestaat uit twee luiken. In de voormiddag buigen professionals zich in M-Museum Leuven over de toekomst van mobiele bibliotheken in de superdiverse samenleving. Er worden deelnemers verwacht uit België, Nederland, Spanje, Portugal en Hongarije.

Feest voor iedereen
De voormiddag is uitsluitend toegankelijk voor professionelen, maar in de namiddag is het feest voor iedereen. Op het Ladeuzeplein tref je maar liefst 12 bibliobussen uit binnen-en buitenland. Ook de allereerste Leuvense bibliobus, nu de energiebus, doet mee. Op het gezellige festivalplein kan je aan tal van activiteiten deelnemen.

Praktisch

BUZZ Festival |zaterdag 12 oktober, 13.30-17.30 uur | gratis

Ladeuzeplein Leuven | volledig programma: leuven.bibliotheek.be

13.30 uur openingsceremonie
14.30 uur taart & cadeau & verjaardagsgedicht door Jan Van Coillie voor de jarige bus
15, 15.30, 16, 16.30 uur afwisselend workshops acrobatie en jongleren
15.00 uur zeepkistenrace
16.30 uur prijsuitreiking zeepkistenrace
17.00 uur slotceremonie en plechtige uittocht
doorlopend: literaire riksja, knuffelspeurtocht, steltenlopers, standbeeldentuin, photobooth, foodtrucks, voorleessessies, ontdekkingstocht door de bussen …

Het bericht Internationaal bibliobussenfestival BUZZ palmt zaterdag Ladeuzeplein in verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over