Infrabel start met bouw van nieuwe Parkwegbrug in Heverlee

9 september 2019 | 12u58 | Gepost door redactie
Infrabel start met bouw van nieuwe Parkwegbrug in Heverlee
Midden september start Infrabel met de bouw van de nieuwe Parkwegbrug in Heverlee. Fietsers en voetgangers zullen midden 2020 opnieuw over een veilige verbinding beschikken tussen de Abdij van Park en de Philipssite, over de spoorlijn Leuven - Ottignies. Infrabel investeert 1,2 miljoen euro in deze nieuwe infrastructuur voor zachte weggebruikers.
Het bericht Infrabel start met bouw van nieuwe Parkwegbrug in Heverlee verscheen eerst op Leuven Actueel.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Na de voorbereidende werken (afbakenen werfzone, maken van proefsleuven …) zullen de nieuwe landhoofden (= de ondersteuning) van de spoorbrug vanaf eind september ter plaatse worden gebouwd. Daarna zal het brugdek van de nieuwe brug worden opgebouwd uit meerdere geprefabriceerde liggers waar U-vormige dekelementen op worden geplaatst.

De nieuwe betonnen Parkwegbrug zal 4,5 meter breed zijn en wordt op dezelfde locatie, tussen de Abdij van Park en de Tivolistraat, gebouwd. Aan beide zijden van het spoor zal een werfzone afgebakend worden. De werfzone zal volledig worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Tot midden 2020 zullen fietsers en voetgangers de omleiding via de ring van Leuven moeten volgen om deze infrastructuurwerken volgens planning en op een veilige manier te kunnen uitvoeren.

Het grootste deel van de werken kan overdag worden uitgevoerd. Gedurende enkele weekendnachten zullen er werkzaamheden boven de spoorlijn Leuven-Ottignies (lijn 139) gebeuren. Infrabel zal er alles aan doen om de hinder voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken.

“Het stadsbestuur is zeer tevreden dat de Parkwegbrug er sneller komt dan oorspronkelijk gepland. Voor de vele scholieren, fietsers en joggers is de brug een belangrijke en veilige verbinding naar de Parkabdij en naar de school”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken.
“Het versneld afwerken van de Parkwegbrug betekent een grote stap vooruit voor de fietsers. Samen met de fietstunnel onder de Tiensesteenweg, het nieuwe fietspad in het talud langs het spoor, de heraanleg van de Martelarenlaan en de heropening van de Tivolibrug zal de nieuwe Parkwegbrug het comfort voor de fietser in deze omgeving enorm verhogen”, vult David Dessers, schepen van mobiliteit nog aan.

Naast de bouw van een nieuwe brug vernieuwt Infrabel ook de afsluitingen langs het spoor aan de kant van de Tivolistraat over een afstand van 1 km.

Foto: Google

Het bericht Infrabel start met bouw van nieuwe Parkwegbrug in Heverlee verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over