Ines Goovaerts daagt burgemeester uit

ines
Naar aanleiding van de grote River Cleanup campagne heeft Ines Goovaerts uit Heverlee burgemeester Ridouani uitgedaagd om 10 minuten op te ruimen in de natuur.

Ines Goovaerts ken je misschien nog wel als het meisje dat de wereldpers haalde, toen ze met een bladblazer in Australië een brand probeerde te blussen. Nu ze terug in Leuven woont, blijft ze zich inzetten voor de natuur. Ze gaat regelmatig afval opruimen rond en in de Leuvense Vaart. 

"In de Vaart ligt veel afval. Ook al gooien mensen het afval naast het water, met één windvlaag ligt het in het water. Ik ruim hier geregeld op en nu de River Cleanup Challenge weer start, heb ik de burgemeester uitgedaagd om 10 minuten mee op te ruimen. Die heeft op zijn beurt schepenen Van Oppens, Wadera en Vansina uitgedaagd. De burgemeester en schepen Van Oppens hebben de uitdaging meteen aanvaard en gingen aan de slag in de buurt van het water. Iedereen kan deelnemen aan de challenge en anderen uitdagen. Plaats telkens ook een foto op social media met de hashtag #rivercleanupchallenge om anderen te motiveren."

Lees meer over