Inbrekers slaan tweemaal toe in Filosofenlaan

Dieven stelen soepjes uit werfkeer

In de Filosofenlaan werd er ingebroken bij twee aanpalende woningen. Ook vlakbij, op de Waversebaan, werd ingebroken.

Bij de ene woning in de Filosofenlaan werd een venster op de benedenverdieping stukgeslagen om zo de woning binnen te dringen. Het huis was voorzien van een alarmsysteem. Dit trad in werking en het was de alarmcentrale die de bewoners omstreeks 19 uur verwittigde. Wanneer ze thuiskwamen zagen ze dat er effectief ingebroken was. De politie deed nog een controle in de woning, maar de daders waren niet meer ter plaatse. De daders slaagden er, ondanks het in werking treden van het alarm, toch nog in aan de haal te gaan met enkele juwelen. In de omgeving van de woning werd een ladder aangetroffen die niet van de bewoners was.

Bij de andere woning in de Filosofenlaan stelde de bewoner om 20.30 uur vast dat zijn tuinhuis opengebroken werd. Een onbekende verdachte forceerde het slot van de toegangsdeur. Uit het tuinhuis werd een ladder gestolen. Het was die ladder die bij de inbraak bij de buren werd teruggevonden.

Een derde woninginbraak werd omstreeks 18.50 uur gepleegd in een woning op de Waversebaan in Heverlee, vlakbij de Filosofenlaan. De verdachte verbrijzelde een venster op de eerste verdieping. Ook hier ging het alarm af. De buurman werd opgeschrikt door het alarm en verwittigde de bewoner, die op dat ogenblik niet thuis was. De bewoner kwam ter plaatse en stelde vast dat er wel degelijk ingebroken werd. Het is niet geweten of er iets gestolen werd. Ook bij deze inbraak trof de buurman, die de bewoner verwittigd had, zijn ladder aan in de tuin van de woning waar ingebroken werd.

De politie voerde een buurtonderzoek uit en het labo werd telkens verwittigd voor sporenonderzoek. Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen naar de daders.