Inbrekers minstens vijf keer actief in Kessel-Lo

geld

Inbrekers hebben voorbije weekend, steeds, na het invallen van de duisternis, op minstens vijf verschillende plaatsen in Kessel-Lo ingebroken.

De eigenaar van een huis in het Bruineveld had in de nacht van vrijdag op zaterdag via zijn alarmsysteem een inbraakmelding gekregen en belde de politie. Verschillende patrouilles haastten zich ter plaatse maar konden enkel vaststellen dat de daders er reeds vandoor waren. Uit de vaststellingen bleek dat de inbrekers op een plat dak waren gekropen om vervolgens via een slaapkamerraam binnen ter dringen. Er werd op het eerste zicht geen buit gemaakt. Wellicht zijn de daders er snel vandoor gegaan toen ze merkten dat het inbraakalarm in werking was getreden.

Een paar uur later belde de bewoner van een huis op de Holsbeeksesteenweg de politie. Toen de bewoners thuis kwamen, zagen ze dat verschillende kamers waren doorzocht. Een slaapkamerraam op de eerste verdieping was vernield. Daarvoor waren de daders op het dak van een bijgebouwtje geklauterd. Ze waren er vandoor met enkele juwelen en een paar sneakers.

Ook de bewoners van een huis in de Koning Albertlaan stelden bij thuiskomt vast dat inbrekers waren langs geweest. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. De daders gingen er onder meer met de inhoud van de spaarpot van de dochter vandoor.

Dieven hadden eveneens een huis in de Jozef Wautersstraat geviseerd. Ook daar hadden de daders een slaapkamerraam op de eerste verdieping stuk geslagen nadat ze eerst op het plat dak van een aanpalende veranda waren geklommen. De buit bestond uit cash geld en enkele juwelen.

Zaterdagmorgen tenslotte werd dan nog een inbraak gemeld in een woning in de Bergstraat. De bewoners stelden ’s morgens vast dat een deur aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. In deze woning, die momenteel in orde wordt gezet, werd een set Engelse sleutels gestolen. Het labo kwam op verschillende plaatsen langs om een sporenonderzoek te doen.

Lees meer over