Inbraken in woningen in Heverlee

23 december 2021 | 10u11 | Gepost door annpeeters
Speurhond vindt inbreker
Woensdag is er ingebroken in een woning op de Waversebaan en ook een woning in de Hertogstraat kreeg inbrekers over de vloer. 

Onbekenden hebben woensdag in de vooravond ingebroken in een woning op de Waversebaan in Heverlee. Toen de bewoners thuis kwamen, stelden ze vast dat de hele woning overhoop lag en hoorden ze verdachte geluiden binnen alsof iemand het op een lopen zette. Er waren steeksporen ter zien op zowel de voor- als de achterdeur. Omdat de daders mogelijks nog maar pas de vlucht hadden genomen via de achtertuin, gingen verschillende politieploegen op zoek naar hen. Daarvoor werd zelfs het treinverkeer op het nabijgelegen spoor korte tijd vertraagd. De zoekactie, waarvoor ook een hond werd ingezet, bleef zonder resultaat. De daders gingen er vandoor met enkele juwelen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Ook in een woning in de Hertogstraat werd ingebroken. De daders waren via de achtertuin, waar ze over een omheining klauterden, tot aan de achterdeur geraakt. Deze zat niet slotvast waardoor de inbrekers makkelijk binnen konden. De woning werd doorzocht. Ook hier bestond de buit uit juwelen. Het gerechtelijk labo kwam ook in deze woning sporen opnemen. Mogelijks werden de beide feiten door dezelfde daders gepleegd.

Lees meer over